Nieuws    

45

   Gezellige nazit van het BCV Carnavalsconcert 2016 

 Na afloop van het geslaagde Carnavalsconcert van Philharmonie Zuid Nederland, in het Chasse theater, hebben we tot in de late uurtjes gespeeld tijdens de nazit. Een gezellige avond, een mooie start van carnaval 2016.                      05-02-2016

 

       Dagje Amersfoort als Hofkapel 

 Op verzoek van Prins Petrus van het Kielegat hebben we hem en zijn beide pages, compleet met de voltallige raad van elf als hofkapel begeleid tijdens een "buitenlands" bezoek aan de Prins en zijn gevolg van Amersfoort. De BCV beschikt over een eigen bus en dat komt de sfeer altijd ten goede. Jammer dat de bus zulke afstanden niet echt gewend is, want we zijn voorbij Gorinchem al even stil gevallen. Maar chauffeur Fons liet dit niet op zich zitten en heeft met behulp van een haarelastiek de gaskabel weer aan de praat gekregen.  Lekker veel kunnen spelen in Amerfoort, want kapellen zijn daar blijkbaar zeldzaam.                     13-12-2015

 

2015 - Blersikkenbal 2015

   Onze eigen sterzangers konden het niet laten. Als de Flanellen dan niet voor de begeleiding kunnen zorgen arrangeren ze gewoon een andere kapel om toch voor het voetlicht te kunnen treden. En met succes. Ze behaalden dit jaar de tweede prijs, met behulp van de Klepzijkers.                  14-11-2015

  

 

Kleine impressie van carnaval 2015

Optreden in de Mezz .... Carnavalvrijdag           13-02-2015

 
     

Bij "Dientje" in Gemert

In de aanloop naar Carnaval hebben we een mooi setje weggezet bij café Dientje in Gemert. Een gezellige middag met leuk publiek.   08-02-2015

2015 - de kop is eraf

Onze allereerste bijeenkomst in het nieuwe jaar hebben we dankzij Rino is gepaste stijl kunnen afsluiten. Heel spontaan kwamen "diverse" flessen met heerlijke champage tevoorschijn. Proost! Op het nieuwe jaar. 

                                                                                  04-01-2015

Kerstsfeer in Breda

Nu eens niet in winkelcentrum "de Barones" maar op en rond de Grote Markt in Breda. We hebben ons best gedaan mensen in de juiste sfeer te brengen. Na Dickens & Jones en de Colonie sloten we af in een vol café de Beyerd. Voor herhaling vatbaar.   

        20-12-2014

Blersikkenbal 2014 gezellig 

Ook dit jaar hebben we meegedaan aan de verkiezing van het beste Carnalslied voor 2015. Ons nummer "gij straolt mee heul oe gezicht" werd ondersteund door heel veel ballonnen die zich voor deze gelegenheid hadden geschminkt als "Smiley". 

Zie ook de fotopagina via deze link.

08-11-2014

 

Bruisend Breda voor de EO. 

De EO heeft een serie programma;s gemaakt over Breda. Om de laatste aflevering gepast te eindigen werd via Pim van Ginneken gevraagd om, samen met hem,  het nummer "Bruisend Breda" ten gehore te brengen. Natuurlijk hebben we daar graag aan meegewerkt en werd het een dolle boel (op de muziek van Corry Konings).

Zie ook de fotopagina via deze link.

 

6-9-2014

Rinie van Haperen beste schutter van 2014

Tijdens de jaarlijkse verschieting van de Flanellenbokaal heeft Rinie vriend en vijand verrast door deze fel begeerde beker in de wacht te slepen.

Speciaal voor deze gelegenheid had hij zoon Milan meegenomen zodat die op het thuisfront een en ander kon bevestigen. 

Zie ook fotopagina via deze link

 

 

Gezellige nieuwjaarsmiddag in het Zwaantje Nadat we onze traditie een aantal jaren hadden onderbroken werd er afgelopen zondag 5 januari weer eens een nieuwjaarsmiddag georganiseerd. Dit keer in het Zwaantje en zo bleek al snel, een hele goede locatie voor ons concertje. Het werd een geslaagde en zeker gezellige middag, mede door de komst van veel belangstellenden. Met name de gastoptredens van Cas en Milan van Haperen vormden een hoogtepunt.  Kortom, wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.

                                                                                                                                                                                                  07-01-2014

De Flanellen-Fietsploeg in België

De traditie, om met een zo groot mogelijke ploeg te gaan fietsen als afsluiting van het seizoen, is ook dit jaar weer achter de rug. Het laatste weekend van juni zijn we met zijn allen richting Rillaar (B) gefietst en zijn daar weer gastvrij ontvangen bij Café "Bij Conny" en de bijna buurman Frans. Bij hem kunnen we al jaren terecht om even de oogjes te sluiten na een zware avond. Zaterdag hebben we als club nog even flink muziek gemaakt en werden we door Conny getracteerd op een heus wielertenue. 

                                                                                                                    01-07-2013

 

Flanellen verleggen hun muzikale grenzen

De Flanellen zijn als blaaskapel al decennia lang een begrip in de regio en ver daar buiten.

Ooit gestart als carnavalskapel zijn zij in de loop der jaren uitgegroeid tot een blaasorkest dat met regelmaat het publiek verwent met een menu van heerlijke muzikale en theatrale acts. En niet getreurd…., want zij hopen hier nog vele jaren mee door te gaan.

Toch verandert er voor hen en voor u als luisterend en kijkend publiek vanaf nu iets opvallends.

Kees Maes, de markante bastuba/sousafoon-speler van de kapel, heeft na ruim 41 jaar besloten naast de bastuba en sousafoon zich ook toe te gaan leggen op het bespelen van de contrabas.

De Flanellen zien het als een verrijking en grijpen deze situatie aan om, met behulp van de vele muzikale talenten die de club in zich heeft, hun muzikale grenzen te verleggen.                                                                                       31-07-2013

 

 

Juryprijs Baronie TV voor de clip

"We doen er un schepke bovenop" heeft hoge gegooid tijdens de eerste ronde van de Barnavalsliedverkeizing 2013 van Baronie TV. De beoordeling van de vakjury heeft ons tot de eerste plaats gebracht. En dit levert de juryprijs op.

Om de clip te bewonderen klik hier :  Clip 2013 

Vanzelfsprekend moet er nog flink gestemd worden om onze clip zo hoog mogelijk te laten eindigen in de algemene strijd.

 

                                                                                                                    09-02-2013S

 

Winkelend publiek in Kerststemming

Een weekje voor Kerst hebben we, samen met de Kerstman in eigen persoon,  ons best gedaan de Kerstsfeer over te brengen op het winkelend publiek in "de Barones" in Breda. We hebben vanzelfsprekend heel wat "carols" ten gehore gebracht die geweldig klonken in deze overdekte concerthal. Dank aan de organisatie van dit geheel, het was voor herhaling vatbaar !  

                                                                               16-12-2012

 

Nieuwe clip opgenomen

Om ons winnende lied voor 2013 nog meer kracht bij te zetten hebben we het idee opgevat er een echte clip omheen te maken. Gelukkig vonden we de gebroeders Joossen bereid daar volop aan mee te werken. We waren dan ook een hele vrijdagavond te gast bij deze mannen, inclusief een videoploeg die het geheel vastlegde.  Het werd een hele gezellige avond, waar nog lang over gepraat zal worden....... 

Om de clip of de "making-of" te bewonderen klik hier :  Clip 2013 

Voor foto's : klik hier                                                16-12-2012

 

 Eerste prijs bij het Blèrsikkenbal

Tijdens het Blèrsikkenbal, dat voor het eerst in de Stee werd gehouden, hebben we de eerste plaats weten veilig te stellen. Dat betekent dus dat komend Carnavals- seizoen ons winnende nummer overal binnen ons dorp te horen zal zijn....  Een leuk nummer, in combinatie met de look-alikes van de gebroeders Jac en Peter, waren voor de jury voldoende om ons tot winnaar uit te roepen. 

Meer foto's volgen (hopelijk nog)                                                    10-11-2012

 

  Herman heeft na 12 jaar titel terug

16 september is de jaarlijkse grote Willebordus verschieting gehouden. Al direct in de eerste ronde onderscheidde een aantal Flanellen zich van de rest. Herman en Adrie namen duidelijk de leiding, strak gevolgd door Jack. Bij de overige Flanellen was al snel te merken dat het feestje, dat onze Joke de avond daarvoor vierde, zeker zijn sporen had achtergelaten. Heel veel kogels raakten kant noch wal en zelf het ruitje van de kogelvangbaklamp moest het loodje leggen. 

Uiteindelijk werd via een spannende opkampronde toch een winnaar bepaald. Herman Akkermans mocht de beker mee naar huis nemen. En dat deed ie voor het laatst in 1997.  (Overigens was ook hij tot laat op het feestje). De chips waren dit jaar voor Theo.       

                                                                                                                           16-09-2012

 Nieuw seizoen is gestart !

Na een heerlijke vakantieperiode hebben we weer voorzichtig kennis gemaakt met elkaar en de dames op een prima verzorgde Barbeque-avond. Geweldig weer, lekkere salades en heerlijk vlees. En natuurlijk de nodige lekkernijen om de dorst te lessen. Ja, we zijn weer begonnen! 

Zie ook de foto's, klik hier.

 

 William weer de beste schutter

Ook dit jaar heeft de traditionele verschieting plaatsgevonden op uitnodiging van "St. Willebrordus". Het is telkens weer een spannende strijd, waarbij flink gekampt wordt om de hoogste plaats en daarmee ook de Beker. Nadat Adrie tot twee keer toe de beste schutter bleek heeft William voor 2011/2012 de titel weer heroverd. Het zakje chips, als troostprijs, viel dit jaar in handen van Willem.  

Zie ook de foto's, klik hier.

 

Sfeervol feest 40 jarig jubileum

We kunnen terugkijken of een geslaagd feestje in 't Web, ter gelegeheid van ons 40-jarig bestaan. Natuurlijk mede dankzij de Teteringse kapellen die hun bijdrage hebben geleverd en alle aanwezige familie, vrienden en fans. De alom bekende band "KAAS" heeft de sfeer die in het begin van de avond werd opgebouwd tot nog grotere hoogte weten te brengen. 

Dank aan iedereen die aanwezig was! Samen hebben we er een mooi avondje van gemaakt. 

Zie ook de foto's op de fotopagina of klik hier.

                                                                                                                        25-09-2011

 

Fietsweekend 2011

Zoals de laatste jaren een gewoonte is geworden proberen we "de fietsvakantie" van een aantal sportieve Flanellen te combineren met een afsluitend optreden "ergens" in Belgie of Nederland. Dit jaar zijn we op een uniek plekje in Wijk en Aalburg uitgekomen. We zijn te gast geweest in het café van Steef, zijn daar prima in de watten gelegd en hebben een uitzonderlijk gezellige avond beleefd. Overnachten gebeurde in de kleedkamers van een van de locale voetbalclubs. 

Zie ook de foto's op de fotopagina of klik hier.

                                                                                                                        09-07-2011

 

"Nood-animatie-team" rukt uit naar "De volle pot"

Vele jaren heeft "De Flanellen Fietsploeg" dankbaar gebruik gemaakt van de gastvrijheid van Nicole van café "de Volle Pot" in Ternat. Helaas stopt Nicole ermee en was er nog een laatste feestje te vieren. Laten de Flanellen nu net verhinderd zijn om voltallig aan te treden die avond. Gelukkig beschikken we over een geweldig "nood-animatie-team" bestaande uit Willem en Martin. Zij zijn gezamelijk naar Belgie afgereisd om Nicole spelend en zingend nog een "dankjewel" te brengen vanuit Nederland.      Zie de sfeerfoto's op de fotopagina, of klik hier. 

                                                                                                    juli 2011

 

Familiedag 2011

Het was weer eens hoog tijd onze vrouwen en kinderen te tracteren op een uitje. Kosten noch moeite werden gespaard en we hadden de hele dag de beschikking over een heus antiek schip, voorzien van schipper en tap. Na ons vertrek uit Zevenbergen zetten we koers naar Tien Gemeten. En bij windkracht 5 is dat een tocht over erg woelige baren. Er zijn mensen gesignaleerd die een beetje pips werden om de neus. Maar de frisse wind hield ze allemaal staande. 

Na een bezoek aan het eiland, inclusief deskundige onderbouwing van Femke en een serenade voor de eilandbewoners, konden we tijdens de terugreis genieten van een heerlijke barbeque, onder in het ruim.  Zie ook de foto's ... klik hier.

22-05-2011

Kroegentocht met de Dsjokkies

De kop is er weer af. Carnavalszaterdag hebben we samen met de Dsjokkies een mooie avond beleefd. Nadat we deze club met een heeeele ruime bus hadden opgehaald in Etten was als eerste cafe 't Strooienhuis aan de beurt.

Na deze opwermer vervolgden we de reis naar de boerenbruiloft in Den Hout. Daar werden we warm onthaald en hebben beide clubs de menigte flink bezig kunnen houden. De Hout werd daarbij ook nog getracteerd op de befaamde "solo op trechter" door Frans van Kempen. 

Zeker het laatste gezamelijk optreden zullen ze daar niet snel vergeten. 

Vanzelfsprekend werd de avond helemaal in sfeer afgesloten in ons eigen Bakhuis.

Foto's, zie fotopagina of klik hier..

Voor andere sfeerplaatjes van Carnaval 2011, klik hier Bakhuisn

"Flanellen" winnen Blèrsikkenfestival

Ja, zo kan dat gaan. Terwijl de Flanellen in Etten-Leur het 40 jarig bestaan van de "Dsjokkies" aan het opluisteren waren, werd er in Teteringen de eerste prijs in de wacht gesleept door de "Flanellen".  Samen met de Stakkers werd dit jaar het winnende lied ten gehore gebracht. De oplettende kijker zal wellicht op de foto zien dat er andere muzikanten in de pakken gehesen zijn. Vanaf nu kunnen we dan ook de Klepzijkers beschouwen als "stand-in" Flanellen, een soort stuntteam dus, dat zelfs de act met "de kip" onder knie heeft. Proficiat aan "onszelf". 

Zie nog meer van deze act...... klik hier.

06-11-2010

Dsjokkies 40 jaar

Ongeveer 1 jaar eerder dan de Flanellen vierde bevriende kapel "de Dsjokkies" het 40 jarig bestaan. Een hele sfeervolle avond waarop we natuurlijk ook even een deuntje en wat acts hebben gebracht.  Voor meer foto's klik hier

05-11-2010

Adri onverslaanbaar

Met de hele club hebben we enorm ons best gedaan om onze Schutterskoning van 2009, Adri,  van zijn troon te stoten. Zondagmiddag 19 september waren er voor Adri echter geen echte tegenstanders. Ondanks het feit dat er gemiddeld zeer goed geschoten werd, bleek Adri toch net iets beter. Op de foto de blije winnaar met daarachter de nummers twee en drie. Proficiat Adri.

Volgend jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen !

19-09-2010

 

Fietsvakantie 2010 - Bree

Ook dit jaar hebben we ervoor gekozen gezamelijk het seizoen af te sluiten. Met een grote wielerploeg zijn we afgereisd naar Bree, waar we op een geweldige manier in de watten zijn gelegd door Jacques en Ria. Enorme dank voor de gastvrijheid ! In Tongerlo waren we te gast bij café "het Sjasse" waar we een super gezellige avond hebben beleefd. Samen met een enthousiast publiek was het erg gezellig tot in de kleine uurtjes.

Hiernaast een eerste foto van de "Wielerploeg 2010". Andere foto's, zie de fotopagina of klik hier.

11-07-2010

 

 

CD Carnaval 2010

Voor de liefhebber, die nog een keer wil genieten hebben we een aantal leuke nummers op CD vastgelegd. De CD is in beperkte mate verkrijgbaar.

Met o.a. het winnend carnavalslied 2010, maar ook met Slaoi, het Dorpsfeest en In de Hemel.

Zie ook de CD pagina of klik hier..

 

En nog een clip ..... Bruisend Breda

De Flanellen hebben meegewerkt aan de CD "Bruisend Breda". Deze CD wordt binnenkort uitgebracht en de opbrengst zal geheel ten goede komen aan de Grote Kerk van Breda. Initiatiefnemer is de alom bekende bredanaar Pim van Ginneken die ook burgemeerster Van der Velden bereid heeft gevonden zijn vocale steentje bij te dragen. De foto is gemaakt door Esther Hereijgers tijdens de opname van de promotieclip, die ook van dit nummer is gemaakt.

De CD is binnenkort te koop in de winkels van Breda!!

                                                                                                                           31-01-2010

 

Carnavalslied bij Baronie-TV

Met het lied "Kriebelt ut bij jou ok wir" hebben we in november de Blersikkenverkiezing gewonnen. Als vervolg daarop hebben we het nummer op CD opgenomen en is het inmiddels door Baronie-TV tot een heuse clip gepromoveerd. 

Met deze clip zullen wij tijdens carnaval meedoen in de Barnavalsliedverkiezing 2010. Vanzelfsprekend kunt u stemmen op ons nummer (liedje 3) via internet www.baronie.tv of  SMS "LIED 3" naar 3669 of bel 076-5332288. 

Hiernaast de complete clip ! 

 

09-01-2010

 

Rinie vertrekt naar de Olympische spelen

Voor de oplettende kijker zal het de komende maand zeker opvallen dat Rinie van Haperen niet met ons meespeelt. Zelfs niet tijdens Carnaval. Hij vertrekt eind januari voor een maand naar Canada, waar hij de noodzakelijk verbindingen vanuit het "Holland Heinekenhuis" gaat verzorgen. Zijn plaats binnen de Flanellen zal, tijdens zijn afwezigheid, worden ingenomen door Peter van Beek. Het is voor Peter heeeeeel lang geleden dat hij met de Flanellen meespeelde en is nu druk in de weer om die verloren uurtjes in te halen.                                                                         24-01-2010 

 

Geen concert maar een nieuwjaarsrondje

Al vele jaren startten we het nieuwe jaar met een nieuwjaarsconcertje. Dit jaar hebben we er weer eens voor gekozen om een nieuwjaarsrondje te maken door het dorp. Op diverse adressen zijn we hartelijk onthaald, waarvoor onze grote dank ! Een geweldige start van dit nieuwe jaar.   

Een kleine fotoimpressie op de fotopagina of klik hier

 

 

 

Blèrsikkenverkiezing 2009/2010 gewonnen !!   

Het was al weer een aantal jaartjes geleden, maar dit jaar konden we de beker weer eens in ontvangst nemen. Met een enorm sfeervol en ludiek carnavalsnummer, waarvoor William de muziek en tekst heeft gemaakt, ontvingen we van de jury de meeste punten.

Voor meer foto's zie fotopagina of klik hier.

 

 

Flanellen verschieten hun kruit

Op zondag 18 oktober waren de Flanellen te gast bij scherpschuttersvereniging St. Willibordus om te bepalen wie de 16e was wiens naam bijgezet mocht worden op de voet van de Flanellenbeker.  Na de nodige onderlinge intimidaties op vrijdagavond voorafgaand moest zondag geconstateerd worden dat Hans (misschien vanwege faalangst) niet kon deelnemen. Na een felle bassisserie van 6 schoten door ieder bleef er een sterk verdeeld veld over, waarbij Adri de beste kansen leek te hebben en de eerverdediger van vorig jaar, Martin, duidelijk in de achterhoede zat. Om ook de wat onfortuinlijkere schutters nog kansen te bieden , gebruiken de Flanellen een opkampsysteem dat alleen de penningmeester snapt. Hoe dan ook, toen het al wat donkerder en kouder werd en zowel Martin als Rini zich een aantal plaatsen omhooggeschoten hadden, mocht uiteindelijk de baritonsectie het onderling uitvechten, waarbij Jack na 8 schoten toch in Adri de zwaardere schutter moest erkennen. Proficiat Adri, maar mochten wij dit jaar in oorlog komen, dan loop jij wel voorop!!

Foto's : zie fotopagina of klik hier

18-10-2009

 

Einde van het Kielenbal   

23 jaar lang hebben De Flanellen elk jaar opnieuw het Kielenbal georganiseerd. Het is altijd een goed en gezellig carnavalsfeest geweest zonder ooit "geduvel" en dat was verschikkelijk fijn. Maar als je iets al zolang doet, moet je er toch eens over na gaan denken of je daar automatisch maar mee door moet blijven gaan. Het wordt steeds moeilijker om niet te vervallen in telkens dezelfde opzet, steeds moeilijker om het fris te houden, niet vast te roesten in nog steeds hetzelfde draaiboek. Voor je het weet doe je dat dan tot je 65ste en kom je erachter dat je dan ook nog door moet tot je 67ste en daar zijn wij grandioos op tegen. Voor ons geeft het Kielenbal geen uitdagingen meer en begint het teveel een sleur te worden. Daarom hebben wij besloten om te stoppen met het organiseren daarvan. Wij hopen echt dat een andere club of vereniging, al dan niet samen met het AKV, op carnavalszaterdag in het Web iets nieuws, iets anders, iets verfrissends zal gaan doen en het Carnaval in Teteringen zo een nieuwe, verse impuls zal krijgen.

Wij danken alle trouwe bezoekers van het Kielenbal voor de altijd fijne, gezellige avonden die jullie ervan gemaakt hebben. Ook  nogmaals dank aan het AKV met wie we het de laatste jaren samen mochten doen. Zonder jullie waren we waarschijnlijk veel eerder gestopt. Het Kielenbal heeft zijn tijd gehad; dat kan en mag ook na zoveel jaren.  Wij hopen de weg vrij te maken om vernieuwingen en verbeteringen aan te brengen aan een carnaval dat echt de moeite waard is! En we hopen jullie dan natuurlijk allemaal weer tegen te komen!

 

T.g.v. het 90-jarig bestaan van "Musikverein Almenrausch" in Rehlingen hebben we weer eens lekker drie dagen kunnen "uitwaaien".   

In juli zijn we weer eens te gast geweest in Rehlingen. Drie dagen langen hebben we onderdeel uitgemaakt van het internationale muziekfastival, waar we ook een aantal oude bekenden hebben kunnen ontmoeten. 

Zie ook een fotoimpressie op  de pagina Rehlingen 2009.

 

Variététeringen geweldige avond.   

De tweede editie van dit Teterings Theaterspectakel, georganiseerd door de Galipapen, was ook voor ons een zeer geslaagde avond. Wekenlang is er gerepeteerd om op vrijdag en zaterdag een leuke act te kunnen brengen. We hebben geprobeerd hierin onze eigen "Flanellensfeer" over te brengen in de vorm van muziek, zang, humor en theater natuurlijk. Zie ook de fotopagina (klik hier).

 

 

Het Kielenbal 2009 was met recht een nacht van de natte zakdoek. 

De combinatie van een aantal geweldige blaaskapellen met het illustere gezelschap "de nacht van de natte zakdoek" uit Breda e.o. heeft voor een geweldige sfeer gezorgd op het afgelopen Kielenbal. Daar was iedereen het over eens. De zaal zat dan ook stampvol met vrolijk uitgedoste feestvierders die letterlijk flink mee hebben geholpen om deze avond tot dit succes te maken.

Zie ook onze fotopagina Carnaval 2009 of klik hier.. 

 

We hebben meer dan 8000 vrouwen  over de finish geblazen.   

Voor de tweede keer hebben we duizenden vrouwelijke fans aan ons weten te binden. Waren het er vorig jaar nog "maar" zo'n 5000, dit jaar ws het aantal gegroeid tot boven de 8000. We zijn er nog niet achter of dit succes aan ons te wijten is, of  toch aan de organisatie van de Leontien Ladies ride is toe te schrijven.

Zie ook fotopagina , klik hier                21-09-2008

 

 

Martin wint de wisselbeker 2008...   

Na heel veel jaren tussen drie dezelfde mensen te hebben gerouleerd mocht de beker dit jaar, na een hele spannende strijd, uiteindelijk door Martin mee naar huis genomen worden.

Het onderlinge schiettournooi werd dit jaar voor het eerst gehouden op de nieuwe locatie van St. Willebrordus,  met een heuse tap en een echt Kastelijnsvrouw(tje). Op de foto twee gelukkige mensen.  

13-07-08

 

Het jaar is weer op passende wijze afgesloten...   

Wederom hebben we dit jaar dankbaar gebruik gemaakt van de boot van Cees en Joke. Dit jaar ging de reis richting Heusden. Onder het genot van een zonnetje en een lekker pilsje zijn we het weekend heel relaxed doorgekomen. En na op naar de vakante!

Foto's zie fotopagina of klik hier 

                                                                                          10-07-08

 

Martin en Els --> Abraham en Sarah   

        Reden voor een spetterend feest. Voor een fotoimpressie zie fotopagina, klik hier.

               03-07-08

 

Carnaval 2008   Is als vanouds van start gegaan met het Kielenbal. De 22e editie van deze oer-carnavalsavond zat weer stampvol goede muziek, ten gehore gebracht door diverse beroemde en beruchte kapellen. Voor een fotoimpressie zie de fotopagina "Carnaval 2008" of klik hier.
Heeeel veeeeel vrouwen!  Op uitnodiging van de BOVAG hebben we tijdens de "Leontiens Ladies Ride 2007" gefungeerd als het BOVAG huisorkest. Van ´s morgens vroeg tot ver in de middag hebben wij ons steentje bijgedragen om bijna 7500 vrouwen (en Paul de Leeuw) over de eindstreep te blazen. Een geweldig evenement dat, mede dankzij het lekkere weer, ons een gezellige dag bezorgd heeft.    Foto, zie fotopagina of klik hier                   16-09-07

William weer in bezit van beker!   

Tijdens het onderlinge schiettoernooi, dat als een jaarlijkse traditie wordt georganiseerd door "St. Willebrordus", is William na een flinke strijd weer in het bezit gekomen van de trofee. Proficiat William! 

Volgend jaar zullen we de strijd voortzetten, maar dan nu echt op de nieuwe locatie, aldus de voorzitter van de schutters.                        01-09-07

 

We hebben het seizoen passend afgesloten   

Na een druk seizoen, waarin we veel energie gestopt hebben in ons 35 jarig bestaan en natuurlijk het uitbrengen van onze eerste DVD, hebben we het eerste weekend van juli (letterlijk) kunnen bijtanken in café De Volle Pot in Ternat (B). Het was er bomvol, bloedheet, maar heel gezellig. Bijgaande foto´s spreken voor zich. 

Zie verder de fotopagina, Ternat 2007.                                 31-07-07

 

Sportieve vrijdagavond !   

Ter gelegenheid van ons 35 jaar bestaan hebben we van onze gezamelijke wederhelft een partij boerengolf aangeboden gekregen. Vrijdag 8 juni was het zover. Na een enorme fietsrit naar Den Hout zijn we de strijd aangegaan. De "gevulde" kruiwagen "voor onderweg" is er de oorzaak van dat we het niet helemaal eens zijn over de uiteindelijke uitslag. Die melden we dus maar niet. Als toefje op de avond werden we bij terugkomst in ons Bakhuis door onze dames verrast en getrakteerd op allerlei lekkere hapjes. Een geweldige avond dus, die zeker voor herhaling vatbaar is. Foto´s, zie fotopagina.        08-06-2007

 

Eerste prijs op Tielse Toeterslag 2007   

Het kan niet op! Binnen 2 weken na ons succes in Scheveningen winnen we de trofee van de Tielse Toeterslag, die wordt gehouden aan de vooravond van de Taptoe in Tiel. Zes orkesten bonden de strijd aan in de gezellige feesttent. Uiteindelijk koos de jury voor het optreden van de Flanellen. Zie ook foto´s.

                                                                                02-06-2007

Boulevard Festival Scheveningen  Zondag 20 mei werd dit festival voor de eerste keer georganiseerd. Tien orkesten, die afwisselend op vijf verschillende podia hun kunsten vertoonden, maakten deze dag tot een succes. Met tot ver in de middag een zonnetje in de rug was er flink belangstelling van het publiek. Een festival zonder jury, geen prijzen dus, met uitzondering van een publieksprijs, die wij hier in de wacht sleepten.

Zie ook fotopagina "Scheveningen 2007"                       20-05-2007

 

Surprise-act op 14 April  Op uitnodiging van de Rolling Notes zijn we afgereisd naar Asten, waar de "Night of the Notes" werd georganiseerd. Tot onze eigen verrassing waren wij de "surprise-act" van die avond. Vanzelfsprekend hebben we ons als een waar toetje van deze mooie avond gepresenteerd. Zie ook fotopagina "Rolling Notes" 14-04-2007

Gezellige nieuwjaarsmiddag in het Middenhuis... Alweer voor de tweede keer hebben we ons traditionele nieuwjaarsconcert bij Ineke en Ivo mogen houden, en wederom was het een geslaagde en zeer gezellige "middag". Ondanks de wat matige publiciteit hebben velen de weg naar het Middenhuis kunnen vinden. Alle goeds voor 2007 en we hopen iedereen volgend jaar weer te mogen begroeten. 

                                                                                                                                                                                                   08-01-2007

 

35 jaar Flanellen.... Dit 7e "lustum" hebben we groots gevierd. Zowel de zaterdagavond als de zondagmiddag mogen we zeker als zeer geslaagd beschouwen. In een lekker volle, sfeervolle en mooie feesttent, bij het Middenhuis, hebben we volop kunnen genieten van allerlei leuke bands, acts en muzieksoorten en waren heel blij met de warme belangstelling van alle fans die onze 35e verjaardag hebben meegevierd.

Ook onze DVD vond gretig aftrek. Mocht U nog geen exemplaar bezitten en toch graag deze unieke box (DVD+CD) willen aanschaffen, kan dat nog bij :

MITRA slijterij Van Dongen - Scheperij - Teteringen

ZZolang de voorraad strekt natuurlijk !!  (Ook te bestellen via mail  DVD@Flanellen.nl ).

Voor een kleine fotoimpressie zie onze fotopagina of klik hier.

09-11-2006

 

Kees wint na 4 jaar de beker weer... Waarschijnlijk voor de laatste keer op het "oude terrein" werd de jaarlijkse onderlinge verschieting gehouden. Nadat William hem twee jaar in ontvangst mocht nemen werd nu Kees de trotse bezitter van de trofe. Volgend jaar verhuist St. Willebrordus naar het nieuwe terrein aan de andere kant van het dorp en zullen we hopelijk ook daar deze traditie kunnen voortzetten.  Zie ook de fotopagina "schieten 2006".

                                                                                           02-09-06

 

We hebben het jaar afgesloten... We zullen het wel verdiend hebben want het weer was geweldig tijdens ons afsluitende weekend op de Oosterschelde. Na een mooie tocht via Bruinisse hebben we aangelegd en gelogeerd in de haven van Zierikzee. Vanzelfsprekend hebben we daar van ons laten horen. Onder het genot van de nodige verfrissingen zijn we nu weer helemaal bijgepraat en kunnen op vakantie. 

Wij bedanken Cees en Joke voor hun enorme gastvrijheid !!

Voor een kleine impressie, zie de fotopagina "Varen 2006".   

 

                                                                                          03-07-06

Twee 1e prijzen in Zevenbergen !! Ja, niet  één, maar twee 1e prijzen hebben we in de wacht gesleept op het goed georganiseerde Notenkrakersfestival in Zevenbergen. Ondanks dat het weer niet echt meewerkte hebben wij zowel publiek als jury kunnen overtuigen met onze acts in het gezellige en natte centrum.  Zie ook de "knipselpagina".

 25-06-2006 

Kielenbal 2006 was een Topper  

Zo kan ons Kielenbal van dit jaar in de geschiedenisboeken worden bijgeschreven. Wat een berg leuke en gezellige mensen waren er dit jaar van de partij. Velen waren er  lekker vroeg bij, zodat het feest al direct kon beginnen.

Ook de aanwezige kapellen natuurlijk ontzettend bedankt. Mede dankzij jullie is deze avond op een daverend succes uitgelopen.                                          02-03-2006

 

Er is een nieuwe baritonist bij de club  

Vanaf januari 2006 kunnen we weer voltallig ten strijde trekken. Het gat dat gevallen was door het vertrek van Henk zal worden ingevuld door Adrie Verhulst. Wij zijn erg blij met deze aanvulling op bariton want Adrie is een doorgewinterde muzikant die zonder meer zijn steentje kan bijdragen aan de Flanellen. Vanaf deze plaats heten wij hem van harte welkom en wensen hem veel plezier toe binnen onze club. Al met Carnaval zal Adrie zijn nootjes meeblazen.         27-01-2006

De kop is eraf !!  

Zondag 8 januari hebben we een "oude" traditie in ere kunnen herstellen. Het nieuwe jaar  kon, mede dank zij de bereidwillige medewerking van Ineke en Ivo, weer eens starten met een nieuwjaarsconcert. En het was met recht een succes. In een oergezellig, stampvol Middenhuis was de sfeer geweldig, met als hoogtepunt een optreden van onze zangeres Chris de Leeuw. En zoals Kees Maes al verried, we zullen zeker nog meer van haar gaan horen. 

Na zo'n start kijken wij vol vertrouwen naar het komend jaar, waarin wij in ieder geval weer een CD gaan opnemen en ons 35 jarig bestaan gaan vieren.                          11-01-2006 

2005

Een geweldig weekend op het water. 

Op uitnodiging van Cees en Joke hebben we een weekend op het water doorgebracht. Het weer was precies goed om lekker een stuk de Linge op te varen. Uiteindelijk zijn we in Leerdam beland en hebben 's avonds de boel op stelten gezet in Heukelum. Met natuurlijk volop muziek ! Zie ook onze fotopagina, "Varen naar Heukelum"            26-09-2005

 

 

Er is ook een nieuwe speulbal. 

In ditzelfde weekend hebben we gelijk de vorderingen van onze nieuwe Speulbal kunnen beoordelen. Rinie gaat namelijk vanaf nu deel uitmaken van dit beroemde combo onder leiding van Wim de Jongh. 

Zie ook, de Speulbalpagina                           26-09-2005

 

 

William neemt de beker opnieuw mee naar huis. 

Evenals in 2004 heeft William dit jaar de wisselbeker van s.s.v. St. Willebrordus in de wacht gesleept. Na een lange en spannende strijd, waarbij onze klarinetisten elkaar tot het einde toe probeerden af te troeven miste Rinie uiteindelijk het cruciale schot. Proficiat William!                         03-09-2005

Zonnig optreden in Gilze.   

Als afsluiting voor de "back to the basics" 5-daagse van golfclub Princenbosch uit Gilze speelden wij zondag 28 augustus voor en tijdens hun barbeque. Het weer werkte perfect mee om er een dolle boel van te maken. Zeker voor herhaling vatbaar. 

28-08-2005

 

 

Tweede prijs in Kaatsheuvel.  Na afloop van een bijzonder geslaagd weekend in Kaatsheuvel en de Efteling mochten we ook de beker, die behoorde bij de tweede prijs, in ontvangst nemen. Met lof van de duty-manager van de Efteling en daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op!  (Zie ook de fotopagina "Kaatsheuvel 2005")

26-06-2005

 

Wederom de eerste prijs in Zoelen.  In navolging van 2004 hebben we ook dit jaar de beker mee naar huis genomen. De twee intensieve "kasrepetities", om de puntje op onze nieuwe circusact te zetten, hebben hun vruchten afgeworpen. 

Zie ook de fotopagina "Zoelen 2005".                        23-05-2005

Henk is gestopt. Wij vinden het heel jammer maar Henk heeft onlangs te kennen gegeven te willen stoppen met de Flanellen. Natuurlijk hopen we hem nog vaak te zien "na de repetitie".                                  (30-04-2005) 

 

Sfeerplaatje van onze act in de optocht.   De Flanellen bemannen het orgel en brengen daarmee een vrolijk stukje muziek. De man links op de foto schijnt er ook bij te horen.                     07-02-2005

Kielenbal is toch weer sfeervol feest geworden !! Het was natuurlijk heel spannend of de zo vertrouwde Kielenbalsfeer dit jaar ook in het Web terug te vinden zou zijn. Nou, naar ons idee is dat goed gelukt. De reacties zijn positief en bevestigen het idee dat er weer lekker ouwerwets gecarnavald is door iedereen. Wij danken natuurlijk iedereen die samen met ons deze avond tot een succes hebben gemaakt !! Het publiek, de A.K.V., de mensen van 't Web, alle kapellen en natuurlijk onze presentator Hans Verdaas, allemaal enorm veel dank. 

06-02-2005

 

De Bekers worden groter

Zondag 23 januari jl. hebben we de eerste prijs behaald tijdens het Haone-festival in Eindhoven. Een mooie warmloper naar Carnaval 2005. En een beker die je met minimaal twee stevige mannen moet vasthouden!!

23-01-2005

 

2004

Kerstnachtliedjes  Stemmig gekleed hebben we ook dit jaar tussen de twee Kerst-missen voor sfeervolle Kerstmuziek gezorgd. Voor de kerk, in de buurt van onze vuurkorf want het weer zat zeker niet mee. De koffie was lekker !!   (24-12-2004)
Toch weer Kielenbal in 2005 !! Ondanks alle eerdere berichten zal er op 5 februari a.s. (Carnavalszaterdag dus) toch weer een Kielenbal worden georganiseerd. Met man en macht zal het Web worden omgetoverd in een Kielenbalwaardige locatie. De invulling van de avond zal ook dit jaar in handen van de Flanellen zijn en die beloven wederom voor een goed stuk Carnavalsmuziek zorg te dragen.   (12-12-2004)

De Flanellen eindelijk in AHOY. 10 en 11 december jl. was het dan zover. Zo'n 10.000 mensen hebben ons, verdeeld over twee avonden kunnen zien op het personeelsfeest van het Erasmus M.C. te Rotterdam. Een geweldig feest, met een geweldige organisatie. Zie ook enkele foto's op de fotopagina.

(11-12-2004) 

 

2e prijs op Blersikkenbal  Zaterdag 6 november werd het Carnavalslied 2005 verkozen in een bomvol Web. De Flanellen namen deel met een lekkere stamper, maar zagen de 1e prijs net  aan hun neus voorbij gaan. Die was voor een nog lekkerder feestnummer.
William wint de beker    Op zaterdag 10 oktober werd door de Flanellen weer gestreden om de wisseltroffee van schuttersvereniging St. Willebrordus. Na een spannende strijd, waarbij Theo en William het het langst volhielden, ging uiteindelijk William met de beker naar huis. Zie ook een impressie op de fotopagina. (10-10-2004)
1e prijs op festival in Zoelen.          Zondag 16 mei jl. zijn we, na een heel leuk festival in het fraaie en met zon overgoten plaatsje Zoelen,  met de hoofdprijs weer richting Teteringen gereden.  Gezien de stevige "concurrentie" mogen we met recht trots zijn op onze beker. En dat zijn we dus ook!                                (16-05-2004)

Laatste Kielenbal werd een geweldig feest.          In een afgeladen volle en dampende Zaal '73 hebben we zaterdag 20 februari ons laatste Kielenbal georganiseerd. Mede dankzij de feeststemming van alle aanwezigen kunnen we terugkijken op een mooie afsluiting van vele jaren ouderwets Kielenballeut. Zie voor foto's op onze fotopagina

Willem weer terug !!!       Willem de Jongh heeft na bijna vijf jaar gebruik te hebben gemaakt van de speciale FLUIT regeling (Flanellen-Uittreder), toch weer besloten actief mee te gaan draaien in onze club. "Weer terug op het nest" en dat geeft een goed gevoel. Welkom terug Willem !!

09-01-2004

2003

Mosselavond bij Cees en Joke Vrakking 

Vrijdag 14 november was het zover. De lang besproken mosselavond werd een feit. We zijn geweldig in de watten gelegd door Joke en Cees, maar zeker ook door de speciaal voor deze gelegenheid "uit de kleren gestoken" hulpen Patricia en Marijke. Het was een hele lange en vooral gezellige avond die weer perfect geregeld was. Bedankt !!!!       

(zie ook de fotopagina)

 

CD opname in de Nieuwe Veste.

Ook het Flanellencarnavalslied 2004 is op CD gezet. Samen met vier andere deelnemers aan het  Bleerfeest in Breda vullen we deze CD.

Op de foto doen onze zangers hun uiterste best om alles gelijk en zuiver in te zingen.               14-11-2003

 

Grote "Bakhuisopknapdag" 

25 oktober jl. hebben we met de voltallige bouwploeg ons Bakhuis weer in goede staat gebracht. De muren zijn weer wit, de feestverlichting is compleet en zelfs constructiebalken zijn vervangen.  25-10-2003

Jack wint "zijn" beker weer terug

Na slechts één jaar de beker niet in bezit te hebben gehad won Jack tijdens de traditionele verschieting deze weer terug. Bijna had William hem mee naar huis mogen nemen, maar die miste na een lange reeks van schoten als eerste..                              6-09-2003

 

Gezinsdag 2003 in de Biesbosch

6 juli was de datum waarop het jaarlijkse flanellengezinsuitje gepland stond. Ondanks het feit dat het weer ons goed gezind was hebben toch een aantal mensen een nat pak opgelopen. Hoe dan ook, we kunnen terugkijken op een hele leuke, goed georganiseerde "fiets/vaardag". Zie de fotopagina voor een greep uit het fotomateriaal en hulde aan de organisators William en Rinie.

 

 

Carnaval 2003 

zie ook de fotopagina

 

Nieuwjaarsconcert in 't Web 

Op 5 januari jl. was het weer tijd voor ons tradionele nieuwjaarsconcert. Dit keer voor het eerst in 't Web. We hopen met deze gezellige gezinsmiddag nog jarenlang een heleboel mensen een plezier te doen. 

22-01-2003

 

2002

Geen Kielenbal in 2003  Zoals begin vorig jaar bekend werd zal Zaal '73 helaas voorgoed de deuren sluiten. Vrijwel direct zijn wij op zoek gegaan naar een alternatieve locatie voor ons jaarlijkse Kielenbal en zijn jammer genoeg tot de conclusie moeten komen dat er geen geschikte oplossing te vinden was. Wij hebben dan ook definitief besloten dat we geen Kielenbal organiseren in 2003.

   15-12-2002

3e prijs voor de Flanellen in Breda             Op 1 november werd in Breda de verkiezing gehouden voor het Kielegats Carnavalslied 2003. Evenals in 2002 hebben we hebben daar de derde prijs behaald, waardoor we een plaats hebben op de CD die door het BCV in Breda wordt uitgegeven.

09-11-2002

                                          Kees Maes de beste schutter

   Al vele jaren zijn wij de eerste zaterdag van september te  gast bij schuttersvereniging St.Willebrordus. Al heel veel jaren ging onze Jack als winnaar naar huis maar dit jaar viel deze eer te beurt aan Kees Maes. Met "gepaste" trots toont Kees de beker waarvoor hij geknokt heeft.

                                                  Op de foto onder onze gastouders Mientje en Toon. 

 

 

 

Foto's Carnaval 2002 --- > Kielenbal ---> zie Fotopagina

 

IEDEREEN BLIJ !!!!!!!         EEN EIGEN DOMEINNAAM

Januari 2002

Vanaf nu zijn we op internet direct  te benaderen via :  

www.flanellen.nl  

 

2001

  3e prijs voor de Flanellen in Breda                                 Op 9 november werd in Breda de verkiezing gehouden voor het Kielegats Carnavalslied 2002. We hebben daar de derde prijs behaald, waardoor we een plaats hebben op de CD die door het BCV in Breda wordt uitgegeven.

 

Serieus gezang en dat allemaal voor de CD !!?!

Vaandeldrager mee naar België

Dit jaar is onze vaste vaandeldrager voor het eerst mee op fietsvakantie naar België. Om niet direct helemaal achterop te raken maakt hij gebruik van een kleine hulpmotor. (30-06-2001)

 

Jubileum CD in de maak!! Jack is nu al enthousiast.  

30 jaar Flanellen vraagt natuurlijk om een nieuwe CD. Op 22 september kunt U hem zelf beoordelen. (15-06-2001)

 

Multifunctionele sanitaire oplossing in Bakhuis !         Het haperende kraantje boven het urinoir in het bakhuis is vervangen. De nieuwe kraan, waar we allemaal veel makkelijker mee om kunnen gaan, zorgt voor een betere doorstroming. Bovendien kunnen we nu tijdens drukke topdagen in het bakhuis deze nieuwe kraan als extra tappunt inzetten.  

Het gemak dient de mens ............ (28-04-01)

 

Carnaval 2001. We hebben weer een geslaagd Carnavalsfeest achter de rug. Een kleine foto-impressie is te vinden op onze fotopagina.

Gift er mar un draoi aon.          Het winnende Carnavalslied van Teteringen 2001 is door de Flanellen uitvoerig opgenomen en verschenen op de BrabantseKnotskrakers-CD”.

 

Flanellen CD's.                         Wist U dat de Flanellen inmiddels al zes CD's hebben gemaakt!  
Natuurlijk de dubbel-CD ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan in 1996, maar daarna ook één in 1997, 1998, 1999 en 2000. De laatste nieuwe dateert van september 2001, ter gelegenheid van ons 30 jarig bestaan!! 
  (zie onze CD-pagina)    

 

KEES MAES 50 jaar.       Zondag 10 oktober 1999 hebben we Kees Maes getrakteerd op een dagje "zorgcentrum Zuiderhout". Dat het een geweldige dag was, met name door de medewerking van een heleboel "Zuiderhout-mensen", blijkt uit de foto's op de speciale "vrienden" pagina.